Tómalom Gázszivárgás – első vonulásunk a frissen kifejlesztett riasztási funkcióval

Tegnap este 21:16 órakor érkezett a jelzés a Megyei Műveletirányítási Központ ügyeletéről, mely szerint Tómalmon egy ingatlan előtt erős gázszagot éreznek.
Egységünk hat fővel vonult a helyszínre, azonban a műveletirányítás a bejelentés alapján nem látta szükségét egységünk helyszínre vonulásának, így kiérkezés előtt vissza lettünk fordítva.
A fenti eset az első éles esetünk egy, a háttérben több éve futó kitartó munka eredménye, melyben működési területünk bővítésére tettünk folyamatosan kísérleteket. A bővítést többször, több úton is megpróbáltuk kivitelezni, melynek során a folyamatosan beépülő Sopronkőhida, Tómalom, és Jánostelep városrészek, valamint egykori hajónk révén a Fertő tavi esetekhez szerettünk volna automatikusan vonulni.
Több, megyei szinten folytatott egyeztetést és az ottani pozitív hozzáállást tapasztalva körvonalazódott előttünk a megoldás.
A Flame riasztási applikáció segítségével immár automatikusan ki tudjuk szűrni azokat a releváns helyszíneket, ameddig hathatós segítséget tudunk nyújtani a hivatásos állomány számára, így mostantól Sopron város közigazgatási területén található, fent említett városrészek is működési területünkké váltak, az onnan érkező jelzésekre mi is reagálunk.
Ezúton is köszönjük a Flame app fejlesztőinek, hogy valóra váltották jelentős és eddig megoldhatatlannak tűnő elképzelésünket! Reméljük, hogy a közös munkánk itt nem áll meg, és a jövőben is hasonló elánnal fogunk együtt dolgozni azon, hogy egyesületi szinten minél professzionálisabb riasztási rendszert tudjunk kiépíteni!