Szervizzel és modernizálással töltöttük Nagyszombatunkat

Egy év eleje tartó szervezési munkát követően került sor szombaton tervszerű megelőző karbantartásunkra Mercedes 1627 gépjárműfecskendőnkön, melynek során a kötelező szervizen túl több, régóta velünk élő hibát is ki tudtunk javítani, valamint jelentős modernizálásra is sor került!

A karbantartásra régebb óta készülődtünk, az összes szükséges segédanyag beszerzését követően került sor az egész napos foglalkozásra.
A szervizhez elengedhetetlen volt a fülke billentése, melynek során a két fülkerészt tömítő gumi javítására és megfelelő zsírzására is sor kerülhetett.
A felbillentett fülke lehetőséget adott egyúttal az anyagfáradás miatt megrepedt fellépőink javítására, melyhez a segítséget Bögi Boldizsár szolgáltatta, akinek ezúton is köszönjük gyors és szakszerű segítségét!
A kötelező szűrők és olajak cseréje mellett sor került egy régóta tervezett álmunk megvalósításra, a régi forgótükrös, kissé fakó megkülönböztető fényjelzések LED modulra történő cseréjére is. A huszonhét éves forgótükrös rendszer fényei elfakultak, a tükrök korrodáltak, a meghajtó mechanizmus már bőven cserére érett.
A kéklámpák cseréje az előzetesen tervezettnél jóval könnyebben és gördülékenyebben zajlott, a beépített, extrém erős LED modulokkal (melyek Ausztriában jellemzően mentőautókon látnak el szolgálatot) fecskendőnk nappal és éjjel is jóval könnyebben észlelhető.

A LED modulok beszerzésében hálás köszönettel tartozunk az osztrák St Michael tűzoltóinak, akiknek ezúton is köszönjük segítségüket!
Für die Besorgung der LED Modulen bedanken wir die Hilfe recht herzlich für die Kameraden der Freiwilligen Feuerwehr St Michael!