Mercedes gépjárműfecskendőnk átvétele

Hétvégén Egyesületünk fennállásának egyik jelentős mérföldkövéhez érkezett:
Január elején egy szerencsés véletlennek köszönhetően bukkantunk új gépjárműfecskendőnk hirdetésére, melynek megtekintését rekord gyorsasággal tudtuk leegyeztetni osztrák tulajdonosaival, így elsőként érkezhettünk megtekinteni és kipróbálni a járművet.
A jármű alapos kipróbálását követően azonnal döntöttünk és rendeztük a tranzakció anyagi oldalát is, így – bár autó nélkül – megnyugodva tértünk haza.
Már másnap meghirdetésre került Iveco Magirus fecskendőnk, mely Egyesületünk elmúlt húsz évének legmeghatározóbb és legjelentősebb autója volt a nálunk eltöltött tíz évnyi problémamentes szolgálatával.
Elkezdődött a szerállás átfogó felújításának tervezése, majd röviddel utána már a munkálatok kivitelezése is.
Nínókára rengetegen voltak kíváncsiak, közülük végül a Csongrád megyei Öttömös Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete vette át a kulcsokat szombat délelőtt és tette meg élete eddigi legnagyobb, közel 400 km-es távját probléma nélkül.
Képviselőink nem búcsúztathatták sokáig a Magirust, mivel azonnal indulniuk kellett az utódért.
Kirnbergben a helyszíni ismétlő beiskolázást követően részesei lehettünk vendéglátóink szentelési ceremóniájának, mely során azonnal két frissen érkezett, egymást követő napon átvett új gépjárművet szenteltek fel egyszerre!
Az egység új járművünkkel pontban éjfélkor gördült be szertárunk elé, ezzel egy új fejezetet nyitva Egyesületünk történetében.
A hosszas várakozást, négy hónapnyi szervezést és építési munkálatokat követően végre bemutathatjuk új járművünket!
A Mercedes Benz 1627AF Single Rosenbauer AT1 típusú 3000 literes gépjárműfecskendőt 50-50% arányban Egyesületünk, valamint Önkormányzatunk saját erejéből, pályázati forrás nélkül finanszírozták, akiknek ezúton is hálásan köszönjük a támogatást!
Öttömös ÖTÉ-nek kevés bevetést és legalább annyi élményt kívánunk a Magirus fecskendőhöz, mint amennyit nekünk adott a jármű ittléte alatt.
Kirnbergi kollégáinknak hálásan köszönjük az ismételt vendéglátást és a rendkívül jó hangulatú rendezvényt, hamarosan találkozunk újra!