Kéklámpás találkozó a budapesti Aeroparkban

Szombaton került megrendezésre immár harmadik alkalommal az éves kéklámpás találkozó Budapesten, az Aeroparkban.
Az eseményre az ország minden pontjáról érkeztek kéklámpás járművek, így többek között a különböző tűzoltó egyesületek, tűzoltóságok, Rendőrség, Honvédség, Büntetés Végrehajtás, BKK zavarelhárítás valamint több különleges jármű képviseltette magát.
A résztvevő járművek között megtalálhatóak voltak a Hagyományőrző Rendőrszázad oldtimer járművei mellett az Egyesült Államokból érkező rendőrautókon át az ország legmodernebb tűzoltó gépjárműfecskendői is.
Az esemény egyik fénypontja a Készenléti Rendőrség 2017 óta szolgáló MD902 típusú, valamint az Országos Légimentő Szolgálat EC135 P2+ helikoptereinek berepülése és leszállása volt.
A rendezvény során a járművek megtekintésén túl lehetőség volt a kiállított repülőgépek, helikopterek és kiegészítők megtekintésére, szimulátoros kipróbálására is, az ismerkedésen és kapcsolatépítéseken túl.

Egyesületünk idén első alkalommal vett részt a rendezvényen, melyen egyedüli Győr-Moson-Sopron Megyei egyesületként vettünk részt.
Erre az alkalomra Fertőrákos/2 Mercedes Sprinter gyorsbeavatkozó járművünkkel érkeztünk, mely kis mérete ellenére is népszerű résztvevője volt a napnak.

A találkozón különböző bemutatók után került sor a kéklámpás felvonulásra, mely egy egyedülálló élményt jelentett tagjaink számára.
Az útvonalat végig a Budapesti Rendőrfőkapitányság motoros rendőrei biztosították.

Az egész napos rendezvényt követően végül este 21:00 órára érkeztünk vissza állomáshelyünkre.

Ezúton is köszönjük a szervezőknek a színvonalas esemény megszervezését és lebonyolítását, reméljük, hogy jövőre ugyanitt folytatjuk!