Felborult mezőgazdasági pótkocsi visszaállításához kérték segítségünket

Mezőgazdasági vontató felborult pótkocsijának visszaállításához kérték ma a segítségünket.
Ma délután röviddel 18 óra előtt hat fős egységünkkel egy bajba jutott helyi őstermelőnek nyújtottunk segítséget.
A szerelvény hátsó részét képező pótkocsi egy balkanyart követően feltételezhetően a rossz minőségű, felázott földútnak, a magas súlypontnak és a pótkocsin található, teletöltött, mintegy hat köbméteres víztartálynak köszönhetően felborult.
A tartályban található víz körülbelül fele a baleset következtében rövid időn belül elfolyt, azonban a maradék víz súlya az ellenkező irányba feszítette a vontató járművet, melynek jobb hátsó kereke így mintegy húsz-harminc centiméterre elemelkedett az útról. A befeszült kapcsolófej miatt a jármű vezetője azt a traktorról lekapcsolni nem tudta.
Egységünk rögzítette a járműszerelvény elemeit, motoros láncfűrész segítségével hozzáférést biztosított a tartály nyílásaihoz, majd benzinmotoros átemelőszivattyú segítségével a maradék vizet eltávolította. A kioldott platórögzítést teherrögzítő hevederrel pótolta, majd a jelentősen megkönnyebbült pótkocsit gépjárműfecskendőnk hidraulikus csörlőjének segítségével visszacsörlőzte kerekeire. A szerelvény saját lábán folytathatta ezután útját telephelyéig.
Az eset során személyi sérülés nem, anyagi kár minimális mértékben keletkezett.