Enesén vendégszerepeltek tűzoltóink

Régi meghívásunknak tettünk eleget Szombaton, mikor gépjárműfecskendőnkkel ellátogattunk az immár másodszor megrendezésre kerülő Enesei Polgárőr és Tűzoltó Napra.
Az esemény reggel rögtön egy tűzoltó felvonulással kezdődött, melyben a részt vevő önkéntes tűzoltók, speciális mentők valamint polgárőrök vettek részt a létező legnagyobb hangzavarban. A felvonulás során bejártuk a település szinte összes utcáját és felkeltettünk mindenkit, aki esetleg még nem készült fel a rendezvényre.

A rendezvény a hivatalos formaiságok után a legkülönbözőbb programokkal várta látogatóit, melyek közül a leglátványosabbak a tűzoltási és műszaki mentési feladatok voltak. Ezeknek a feladatoknak a végrehajtását idén Börcs ÖTE és Fertőrákos ÖTE tűzoltói kapták, melynek során szimulált közúti baleset során beszorult sérülteket és halottakat kellett a járművekből kimenteni.

A műszaki mentési bemutatót követően került sor a tűzoltási feladat végrehajtására, melyet szintén a két ÖTE hajtott végre közösen, s a rövid vonulást követően sikeresen oltotta el a lángoló személygépjárművet.

Ezúton is köszönjük a meghívást valamint a színvonalas szervezést az Enesei Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjainak, bízunk benne, hogy jövőre szintén találkozunk!