2021-11-06 Márton Nap kissé rendhagyó módon

Tűzoltóink ma egy igazán változatos és dolgos napot tudhatnak maguk mögött:
Az első alkalommal megrendezésre kerülő Fertőrákosi Civil Napra a szervezők által kisorsolt helyszínen kellett egy saját készítésű, egyesületünket (és titkon a közeledő Márton napot) bemutató alkotást elhelyezni, melyet egy független zsűri bírált.
Az alkotás csupán egyik eleme volt a délután kezdődő vetélkedőnek, melyen a település nyolc civil szervezete küzdött meg egymással az elsőségért, s amelynek megnyitója emlékezetesre sikeredett: a megnyitó közepén, délután 17:08 órakor érkezett a riasztás a Megyei Műveletirányítási Központból, melyben egy Béke közi ingatlan melléképületének tüzéhez riasztottak minket.
Egységünk kilenc fővel vonult a helyszínre, ahol áramtalanítást követően egy B alapvezeték és egy C sugár megszerelése után az ingatlan tulajdonosa által megkezdett oltást folytatta, majd a tűzben érintett szénabálákat kézi szerszámmal szétbontotta és az izzásokat, füstölést megszüntette.
A disznóólként funkcionáló épületben csupán minimális kár keletkezett, a bentlakó malacok kivétel nélkül átvészelték az eseményt.
Az esethez riasztva: Fertőrákos/1, Sopron/1, Sopron/2, Sopron/Víz.
A bevetésről a vetélkedőre visszatérő tűzoltóink a vetélkedő feladatait sikerrel teljesítve megnyerték az első Fertőrákosi Civil Nap-ot!