2019-11-30 Autókereskedés lángolt Sopronban

Szombat reggel pár perccel nyolc óra előtt érkezett a jelzés Sopron HTP ügyeletről, melyben egységünket Sopronba, a Győri úton található egyik autókereskedésben keletkezett tűz oltásához riasztották.
Egységünk nyolc fővel a soproni hivatásos egységek után másodikként ért a helyszínre, ahol a kereskedés épülete, illetve több autó is teljes terjedelmében lángolt.
A munkálatokat nehezítette, hogy több gázpalack is volt az épületben, melyek közül több is felrobbant a tűz során.
4 fő légzőkészülékben, Sopron/1 és Fertőrákos/1 gépjárműfecskendőkről alapvezetékeket szereltek és két C sugárral megkezdték az oltást, míg a többiek gépjárműfecskendőnkről táplálást (vízellátást) építettek ki Kapuvár/1 illetve Sopron/2 fecskendőknek, illetve kiszerelték a vízellátást a legközelebbi tűzcsap és autónk között. Kicsivel később egy C sugarat telepítettünk Sopron/Létra kosarához, ahonnan szintén beavatkoztak a tűzoltás során.
Az utómunkálatokat nehezítette az udvaron álló, sérült autókból helyenként szivárgó és begyulladó üzemanyag, illetve az épületben fűtési céllal tárolt hasábfa kupacok izzása.
Egységünk végül 11:30 után hagyhatta el a helyszínt, majd visszatért állomáshelyére.
Az esethez vonultak: Sopron/1, Sopron/2, Sopron/Víz, Sopron/műszaki mentő, Sopron/Létra, Sopron/pálya, Fertőrákos/1, Kapuvár/1, Csorna/1, KMSZ, Katasztrófavédelmi Mobil Labor, Nagycenk ÖTE, OMSZ, Sopron Rendőrkapitányság
Az eset 4-es kiemelt fokozatú volt.

A vonulásról itt tekinthető meg a fedélzeti kamerás felvétel.